تمیز کردن کاغذ دیواری؛ رفع سیاهی کاغذ دیواری، لکه‌های صورتی و …

تمیز کردن کاغذ دیواری

فهرست مطالب

تمیز کردن کاغذ دیواری یک کار ظریف است که برای حفظ زیبایی و یکپارچگی آن نیاز به مراقبت دارد. هرچه برای رسیدگی و مراقبت از کاغذ دیواری خود با اصول و ریزه‌کاری‌ها آشنایی بیشتری داشته باشید و آداب پاک کردن لکه از کاغذ دیواری را بدانید، بر عمر مفید پوشش دیوارتان افزوده می‌شود. اما اگر این اصول را ندانید و صرفاً بخواهید در کنار نظافت سایر وسایل، همان روش‌های قدیمی را بدون در نظر گرفتن جنس و نوع کاغذ دیواری پیاده کنید، بهتر است از حالا برای دو برابر شدن هزینه‌ها (کندن، خرید کاغذ دیواری و اجرای دوباره آن) خودتان را آماده کنید.

در مقاله امروز آسام آرت قصد داریم به‌اندازه کافی شما را با نکات و جزئیات کاربردی لکه‌گیری و مراقبت از دیوارپوش کاغذی، رفع سیاهی کاغذ دیواری، لکه های صورتی روی کاغذ دیواری و پاک کردن دوده از کاغذ دیواری  سیراب کنیم. اگر تا به امروز با این ظرایف مراقبتی آشنا نداشته‌اید، شاید این مقاله یک راهنمای تمام‌عیار برای روزهای خانه‌تکانی شما باشد!

نگهداری از کاغذ دیواری معمولی، قابل شستشو و ضدآب

مناسب‌ترین روش برای شستشوی کاغذ دیواری با در نظر گرفتن عواملی مانند جنس آن، چسب مورداستفاده و نوع لکه یا آلودگی ایجادشده بر روی آن مشخص می‌شود. کاغذ دیواری‌های معمولی که درواقع از جنس کاغذ یا جنس‌های باکیفیت پایین هستند، به دلیل کیفیت پایین کاغذ مورداستفاده قابلیت شستشو ندارند و در صورت استفاده از آب به دلیل عدم مقاومت در برابر رطوبت، از بین می‌روند. به همین دلیل، توصیه‌شده که تا حد امکان سعی کنید بر روی کاغذ دیواری‌های غیرقابل شستشو لکه‌ای ایجاد نشود، چون در صورت ایجاد لکه به‌صورت کامل پاک نخواهد شد.

ولی آن دسته از کاغذ دیواری‌هایی که از مواد اولیه مرغوب تهیه شده‌اند، به دلیل کیفیت بالای کاغذ مورداستفاده به‌راحتی قابل شستشو با آب هستند و کیفیت و دوام خود را حفظ می‌کنند.

البته اگر کاغذ دیواری شما از جنس‌های باکیفیت و قابل شستشو مانند کاغذ دیواری‌های اروپایی باشد، نحوه تمیز کردن کاغذ دیواری قابل شستشو آسان است و با استفاده از روش مناسب با توجه به جنس کاغذ، چسب کاغذ دیواری مورداستفاده در آن و هم‌چنین نوع لکه‌ی ایجادشده، می‌توان آن را به شکل چشمگیری تمیز کرد. انجام این کار در صورت رعایت روش‌های اصولی مدت‌زمان استفاده از این محصول را افزایش می‌دهد و موجب صرفه‌جویی در هزینه‌های تعویض و به‌صرفه شدن قیمت کاغذ دیواری خواهد شد.

چگونه جنس کاغذ دیواری را تشخیص بدهم؟

شاید برایتان جای سؤال باشد که تشخیص جنس معمولی با قابل شستشو کار ساده‌ای است یا پیچیده؟ برای اینکه آداب تمیز کردن کاغذ دیواری از هر جنسی را بدانید، لازم است در قدم اول، جنس محصول را به‌درستی بشناسید.

کاغذ دیواری قابل شستشو یا کاغذ دیواری ضد آب ویژگی‌های ظاهری زیر را دارد:

  • ضخامت کاغذ دیواری زیاد و ازنظر وزنی، سنگین‌تر از معمولی است.
  • روکش کاغذ دیواری از جنس مرغوب وینیل (نوعی روکش pvc ) است
  • به‌راحتی پاره نمی‌شوند
  • تنوع قابل‌توجه طرح‌های کاغذ دیواری و مدل‌های آن
  • تولیدشده در یکی از برندهای معتبر
  • مقاومت بالا در برابر حرارت و ضرب‌دیدگی و سایر عوامل آسیب‌زا

معرفی انواع کاغذ دیواری با بررسی روش تمیز کردن کاغذ دیواری

معرفی انواع کاغذ دیواری با بررسی روش تمیز کردن کاغذ دیواری

آشنایی با انواع کاغذ دیواری دست شما را برای پاک کردن لکه از کاغذ دیواری و شناخت طریقه تمیز کردن کاغذ دیواری باز می‌گذارد.

  • کاغذ دیواری معمولی (کاغذی)- این نوع دیوارپوش در برابر رطوبت مقاوم نیست. بنابراین شما نمی‌توانید مثلاً برای پاک کردن دوده از کاغذ دیواری از روش‌های رایج برای انواع ضدآب استفاده کنید.
  • کاغذ دیواری pvc با روکش وینیل- اگر قصد دارید برای رفع سیاهی کاغذ دیواری pvc اقدام کنید، جنس وینیل به‌راحتی پذیرای رطوبت است و می‌توانید بدون نگرانی از نفوذ آب، برای لکه‌گیری آن اقدام کنید.
  • کاغذ دیواری نانو- این جنس کاغذ دیواری هم ضدآب و کاغذ دیواری قابل شستشو است و هم عایق حرارت و صوت.
  • کاغذ دیواری فایبرگلاس- این نوع کاغذ دیواری بسیار مقاوم است و حتی تا ۳۰ سال هم عمر می‌کند. برای رسیدگی به کاغذ دیواری فایبرگلاس می‌توانید از محلول شوینده (غیرساینده) کمک بگیرید.
  • کاغذ دیواری بافت‌دار یا مخملی- یکی از گران‌ترین انواع دیوارپوش ها که قابلیت شستشو ندارد. این محصول برای دکوراسیون لوکس طرفدار دارد.
  • کاغذ دیواری نانوون- کاغذ دیواری نانوون یکی از بهترین انواع کاغذ دیواری که به‌عنوان محصول تنفس پذیر و سازگار با محیط‌زیست شناخته می‌شود. این محصول قابل شستشو به‌شرط رعایت تماس رطوبت با آن است.
  • کاغذ دیواری پارچه‌ای- یکی دیگر از انواع دیوارپوش گران‌قیمت است که به دلیل قیمت بالایی که دارد در تمیز کردن آن باید جانب احتیاط را رعایت کنید. به سراغ محلول‌های تمیزکننده نباید بروید و فقط از روش گردگیری و استفاده از جاروبرقی کمک بگیرید.

روش‌های مناسب تمیز کردن کاغذ دیواری

انتخاب یک روش مناسب برای تمیز کردن دیوار پوش کاغذی به نتیجه درست و حفظ کیفیت و ماندگاری آن کمک می‌کند. توجه داشته باشید که برای تمیزکاری کاغذ دیواری حتماً جنس و قابل/ غیرقابل شستشو بودن آن را در نظر داشته باشید. در ادامه روش تمیزکاری را به‌صورت مرحله‌ای توضیح خواهیم داد:

تمیزکاری کاغذ دیواری غیرقابل شستشو

ازآنجایی‌که این جنس کاغذ دیواری با رطوبت میانه‌ای ندارد، برای لکه‌گیری لکه‌های صورتی یا هر لکه دیگر لازم است به روش‌های زیر عمل کنید:

  • پاک کردن دوده از کاغذ دیواری: برای پاک کردن دوده از کاغذ دیواری و انواع گردوغبار با جاروبرقی وارد عمل شوید. البته مدل بافت‌دار مخملی و پارچه گزینه خوبی برای کار با جاروبرقی نیستند و به‌سادگی آسیب می‌بینند. بهترین گزینه، کار با درجه پایین جاروبرقی است و اینکه اصلاً برس را روی دیوارپوش محکم نکشید.
  • بررسی کاغذ دیواری: در این مرحله می‌توانید لکه‌ها را به‌راحتی ببینید و برای پاک کردن لکه‌ها از کاغذ دیواری اقدام کنید.
  • لکه‌گیری کاغذ دیواری: به دنبال اسپری پاک‌کننده کاغذ دیواری هستید؟ باید عرض کنیم که انواع غیرقابل شستشوی کاغذ دیواری میانه‌ای با اسپری، شامپو یا هر نوع مایع پاک‌کننده دیگر ندارد. بنابراین یکی از سه روش زیر را امتحان کنید:
    • روش اول- پاک کردن ناحیه موردنظر با اسفنج تمیز و خشک. برای پاک کردن دوده از کاغذ دیواری معمولی به‌راحتی با این روش نتیجه می‌گیرید.
    • روش دوم- استفاده از خمیر حاوی پودر جاذب رطوبت مانند گچ خیاطی. خمیر را روی سطح موردنظر بلغزانید. از خمیر نان سفید هم می‌توانید کمک بگیرید.
    • روش سوم- استفاده از پودر تالک. دستمال‌کاغذی حاوی پودر را چند دقیقه روی لکه نگهدارید. در پایان با اسفنج یا برس نرم لکه‌گیری کنید.
  • پاک کردن انواع لکه از کاغذ دیواری: پاک کردن لکه از کاغذ دیواری به‌تناسب نوع لکه متفاوت است. در ادامه با انواع لکه‌ها و روش از بین بردن آن‌ها بیشتر آشنا خواهید شد:
    • لکه چربی: با دقت بیشتر به سطح کاغذ دیواری متوجه جزئیات این نوع لکه می‌شوید. لکه‌های مقاوم با سشوار از بین می‌روند. البته باید فاصله و میزان گرما را تنظیم کنید. بعد از گرم شدن لکه با دستمال تمیز، لکه‌گیری کنید.
    • کپک و لکه‌های تیره: برای رفع سیاهی کاغذ دیواری ابتدا علت سیاه شدن کاغذ دیواری را شناسایی کنید. احتمالاً از کپک یا وجود آب خبر می‌دهد. مهم‌ترین اقدام، زود عمل کردن است تا جلوی گسترش تیرگی گرفته شود.
    • مداد شمعی و مداد رنگی: کاغذ دیواری خانه‌ای که کودک در آن زندگی می‌کند، خود را برای تبدیل شدن به تابلوی نقاشی آماده می‌کند! برای از بین بردن اثر مداد شمعی و پاک کردن مداد رنگی از روی کاغذ دیواری چندین روش تمیز کردن کاغذ دیواری پیش رویتان قرار دارد که گرما مؤثرترین روش است. از سشوار و در ادامه یک پارچه تمیز کمک بگیرید. سشوار به آب شدن باقی‌مانده مداد رنگی یا مداد رنگی کمک می‌کند. همچنین می‌توانید از سوهان یا چاقو برای برداشتن باقی مواد اضافی کمک بگیرید.
    • لکه های صورتی روی کاغذ دیواری: لکه‌های صورتی می‌توانند به دلایل مختلفی روی کاغذ دیواری ایجاد شوند. گاهی رنگ‌های طرح موجود روی این کاغذ دیواری پخش می‌شوند یا موراد دیگر. برای پاک کردن لکه های صورتی روی کاغذ دیواری از یک پارچه نرم استفاده کنید و سپس با یک مایع تمیزکننده روی آن را بکشید. حرکت دست شما باید به صورت دورانی و بدون فشار باشد. اگر با این روش لکه پاک نشود، از محلول‌های شیمیایی (محلول اکسیژن مایع، آبکلرید سدیم و آب) استفاده کنید. فراموش نکنید که قبل از استفاده از هرگونه مواد شیمیایی، آن را روی قسمت کوچکی از دیوارپوش تست کنید.

تمیز کردن کاغذ دیواری قابل شستشو

تمیز کردن کاغذ دیواری قابل شستشو

اگر دیوارپوش منزل یا ساختمان شما ویژگی مثبت ضدآب و قابل شستشو بودن را دارد، نگرانی خاصی برای انتخاب طریقه تمیز کردن کاغذ دیواری نخواهید داشت. فهرست زیر، مراحل تمیزکاری افراد حرفه‌ای برای پاک کردن لکه کاغذ دیواری قابل شستشو است:

  • گردگیر یا جاروبرقی با سری برس‌دار
  • دستکش پلاستیکی
  • یک ظرف بزرگ
  • یک اسفنج نرم و تمیز
  • دستمال میکرو فایبر
  • صابون مایع بی‌رنگ و ملایم
  • سرکه سفید
  • آب گرم و سرد
  • پاک‌کن صمغی
  • خمیر مخصوص

برای اطمینان از اثر درست روش انتخابی، ابتدا بخش کوچکی از کاغذ دیواری را برای تمیزکاری انتخاب کنید. برای شروع به سراغ نقاط دور از دید و مخفی دیوارپوش بروید (پشت مبل یا وسایل تزئینی بزرگ). پس از سی دقیقه انتظار مطمئن خواهید شد که روش شما تأثیر منفی روی کاغذ دیواری داشته است یا خیر.

  • گردگیری کامل از بالا به پایین: گردگیری حرف اول را میزند و با هر روشی که می‌خواهید دست‌به‌کار شوید، ابتدا گردگیری کنید و در مرحله بعد، محلول بر پایه آب است که تأثیر خود را به‌خوبی نشان می‌دهد. برای شروع همانند مرحله اول تمیزکاری کاغذ دیواری غیرقابل شستشو عمل کنید ( گردگیری با جاروبرقی).
  • استفاده از محلول آب ولرم و صابون: ضدآب بودن کاغذ دیواری دلیل محکی برای استفاده از پاک‌کننده‌های شیمیایی ساینده یا تهاجمی نیست. محلول شیمیایی لایه محافظ کاغذ دیواری را خراش می‌دهد و محلول تهاجمی باعث بروز واکنش و ظاهر شدن لکه‌های رنگی روی سطح دیوارپوش می‌شود.
  • برجسته: برای تمیز کردن کاغذ دیواری قابل شستشو با صابون و آب ولزم کارتان راه می‌افتد! این محلول به‌خوبی سطح کاغذ را تمیز و درخشان می‌کند. با دو قاشق غذاخوری پودر صابون در دو لیتر آب شروع کنید. دقت کنید که غلظت محلول زیاد نباشد.
  • تمیز کردن کاغذ دیواری: در ادامه برای شروع شست‌وشو، دیوار به به‌صورت عمودی به دو قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را جداگانه بشویید. دقت کنید که هدف شست‌وشو و خیس شدن نیست بلکه باید سطح را مرطوب کنید.
  • خشک‌کردن سطح با پارچه تمیز: حالا نوبت می‌رسد به خشک‌کردن سطح نمناک با پارچه میکرو فایبر. برای پاک کردن دوده از کاغذ دیواری به‌راحتی با این روش نتیجه خواهید گرفت.
  • لکه‌گیری کاغذ دیواری: برای پاک کردن لکه از کاغذ دیواری قابل شستشو به سراغ سرکه بروید. سرکه سفید در از بین بردن آثار چربی، کپک و لکه‌های قهوه‌ای و لکه‌های صورتی روی کاغذ دیواری مهارت معجزه‌آسایی دارد.

بهترین زمان تمیز کردن کاغذ دیواری هرچند وقت یک‌بار است؟

بهترین زمان تمیز کردن دیوارپوش کاغذی هرچند وقت یک‌بار است؟

به‌طورکلی هر دو ماه یک‌بار بهترین زمان پاک کردن و لکه‌گیری از کاغذ دیواری است. اما اگر در محیط پر گردوغبار زندگی می‌کنید این زمان را به ماهی یک‌مرتبه برسانید. همچنین فراموش نکنید که لکه‌های تیره، چربی و اثرانگشت را باید فوراً برطرف کنید. چون در غیر این صورت، کهنگی اثر لکه دردسر شما را برای مراقبت از کاغذ دیواری دوچندان می‌کند.

نکات تکمیلی هنگام تمیز کردن کاغذ دیواری

  • هرچه زودتر برای پاک کردن لکه و تمیز کردن کاغذ دیواری اقدام کنید، بهتر و سریع‌تر تمیز خواهد شد.
  • پس از شستشو با مواد شیمیایی از آب برای پاک کردن کمک بگیرید. در نهایت کاغذ را با یک حوله آبگیر خشک کنید.
  • از سیم‌های فلزی، اسکاچ‌هاى زبر یا حلال‌‌هاى قوى مانند استون استفاده نکنید. هم‌چنین ساییدن زیاد سطح کاغذ پرهیز نتیجه‌ای جز خراش خوردن و بی‌کیفیت شدن کاغذ دیواری نخواهد داشت. زیرا چنین مواردی علاوه بر آسیب رساندن به طرح کاغذ دیواری ، می‌تواند کاغذ آن را به‌صورت کامل در قسمت موردنظر از بین ببرد.
  • هرچقدر هم کاغذ دیواری قابل شستشو باشد، اجازه‌ی نفوذ آب به پشت کاغذ را ندهید. زیر در این صورت به‌خصوص در نقاط اتصال رول‌ها، کاغذ از دیوار جدا می‌شوند.

سخن پایانی

کاغذ دیواری نیز مانند دیگر پوشش‌های مورداستفاده برای دیوار، به دلایل مختلف یا بر اثر مرور زمان به شستشو نیاز پیدا می‌کند. بنابراین شما به روش‌های کاربردی ساده خانگی برای تمیز و پاک کردن لکه از کاغذ دیواری نیاز پیدا می‌کنید. با مطالعه مقاله امروز آسام متوجه می‌شوید که این محصول تزئینی همانند هر کالای دیگری در دکوراسیون داخلی به رسیدگی و مراقبت حساب‌شده نیاز دارد. توجه داشته باشید که پیش از شروع فرایند تمیزکاری حتماً از قابل/غیرقابل شستشو بودن کاغذ دیواری مطمئن شوید. چون روش تمیز کردن کاغذ دیواری به‌تناسب این ویژگی، متفاوت خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

خرید محصولات